Recept till 4 personer.

3/4 kg välmogna tomater

2 finhackade vitlöksklyftor

2 finhackade gula lökar

2 msk smör

1 ½ msk vetemjöl

2 tärningar grönsaksbuljong

8-10 vatten

1 msk tomatpuré

1 msk finhackad färsk basilika

½ tsk salt

½ krm svartpeppar

½ dl vispgrädde

1 msk sherry eller madiera (detta har jag aldrig haft med)

1. Koka upp vatten att skålla tomater i. Skär ett snitt i varje tomat och lägg dem några sekunder i kokande vattnet. Tag upp och spola i kallt vatten. Drag av skalen och och dela tomater.

2. Fräs lök och vitlök mjuka i smör i en kastrull. Blanda ner tomatklyftorna, strö över mjöl och blanda om. Tillsätt buljongtärning, vatten, , tomatpuré och kryddor och låt koka 15-20 min utan lock. Mixa med stavmixer.

3. Drag av kastrullen från värmen. Tillsätt grädde, sherry och ev mer salt. Späd om du önskar med vatten.

Smaklig måltid!!