• 8 st kycklingfiléer, helst färska
  • Sås
  • 5 dl grädde
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 flaska teriyaki sås – 300 ml
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och slå över kycklingen.(Tillsätt ev. lite potatismjöl eller vanligt mjöl så att inte rätten vattnar sig. Använder man sig av fryst kycklingfilé är det viktigt att den har tinat ordentligt).
  3. Sätt in rätten i 200 gr. ugn i ca 45 min.
  4. Ett Tips! Stek gärna på filéerna lite innan de sätts in i ugnen tillsammans med såsen, blir inte lika lättlagat men godare tycker den som kommit på receptet, jag har dick aldrig gjort det:-) Obs! Något kortare tid i ugnen blir det ju då..