Pulled Beef

Jag hade en fin bit nötbog från en köttlåda som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Så jag googlade och hittade recpeptet “Pulled beef”. Denna köttbit gnuggades med en god kryddblandning och stektes i ugnen från kl 11:45 till ca 18:30 på ynka 100 grader. När man långsteker kött på så låg temperatur blir köttet så mört att det bara faller isär och är så otroligt saftigt så det är svårt att beskriva. Det är den enklaste rätt man kan laga, sköter sig helt sjäv trots att det tar några timmar, men köttet behöver inte kollas eller vändas, eller penslas! Vad man ska ha köttet till är bara fantasin som kan sätta stopp för. En god sallad, massa lök, en het salsa, lite pommes?! I pitabröd, serverat som kebab. Eller en fylld baguette med lite lite krispiga grönsaker. Till ris, pasta, potatismos, ja allt funkar! Och det är så tokgott så har ni inte provat innan så råder jag er att göra det.

4 port

Det här behöver du :

ca 600 gram nötbog

Kryddblandning

Ugnsform + bakplåtspapper

Kryddblandning :

1 dl rapsolja

2 msk balsamvinäger

3 finrivna vitlöksklyftor

3 msk Santa Maria Chicken & Steak

1 tsk oregano

2 msk chilisås

1 msk tomatpuré

GÖR SÅHÄR :

Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten och lägg i en ugnsfast form. Täck med bakplåtspapper och tryck ner ordentligt runt kanterna. Stek i ugn, 100 grader, 6-8 timmar! That´s it!

Köttet sköter sig helt själv, behöver inte vändas eller penslas…