Denna ljuvliga saft hör verkligen sommaren till. Jag tackar en en gång våran kompis mamma Gull-Britt för detta goda och mycket enkla recept.
Gull-Britts Rabarberdricka
3 kg rabarber ( skurna i små bitar)
4 st citroner ( skivade)
50 gr vinsyra eller citronsyra
kokt avsvalnat vatten (mängd beroende
på hur mycket rabarber man har)
ca 500 – 700 gr socker/liter saft
Koka upp vatten och låt svalna.
Väg rabarber (skurna i små, 1-2 cm
långa, bitar)
Lägg de i en spann och varva med
citronskivorna.
Häll på det kokta avsvalnade vattnet
så att det täcker, rör i vinsyra eller cirtonsyra.
Låt stå svalt i 2 dygn.
Sila och rör ner 500 – 700 gr strösocker per
liter saft och rör tills sockret är smält.
Förvara svalt.