Denna ljuvliga saft hör verkligen sommaren till. Jag tackar en en gång våran kompis mamma Gull-Britt för detta goda och mycket enkla recept.

Gull-Britts Rabarberdricka

3 kg rabarber ( skurna i små bitar)

4 st citroner ( skivade)

50 gr vinsyra eller citronsyra

kokt avsvalnat vatten (mängd beroende
på hur mycket rabarber man har)

ca 500 – 700 gr socker/liter saft

Koka upp vatten och låt svalna.

Väg rabarber (skurna i små, 1-2 cm
långa, bitar)

Lägg de i en spann och varva med
citronskivorna.

Häll på det kokta avsvalnade vattnet
så att det täcker, rör i vinsyra eller cirtonsyra.

Låt stå svalt i 2 dygn.

Sila och rör ner 500 – 700 gr strösocker per
liter saft och rör tills sockret är smält.

Förvara svalt.