Så här såg det ut när jag beställde det i Rom som huvudrätt!!!
Ingredienser till 4
personer (som tillbehör!!)

1-2 st medelstora auberginer
2 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1
dl parmesanost, riven
125 g mozzarella, i små bitar
olivolja
till stekning
0.75 tsk salt

Tomatsås
250 g krossade tomater
0.5 st
gul lök
1 st vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
3
msk olivolja
ca 0.5 tsk salt
1 nypa socker
parmesanost till
servering

Fast jag har faktiskt brukat köpa färdig tomatsås på flaska.

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala auberginerna och skär i 0.5 cm tjocka
skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö
över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften
rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.

3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en
kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen.
Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra
under lock på svag värme i 30 minuter.

4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup
tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först
aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en
ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10
minuter, vänd skivorna efter halva tiden.

5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar
på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i
en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.

6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.

7. Strö över riven parmesanost och servera.