Key Orange Pie

75 gr smält smör

200 gr digestivekex

2 msk strösocker

Fyllning:

1 bruk kondenserad mjölk (397gr)

3 äggulor

Rivet skal från 2 apelsiner, gärna blodapelsin

¾ dl pressad saft från apelsin

¼ dl pressad saft från lime

Garnering:

florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen och blanda dem med smör och socker.

Tryck ut degen i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en avlång pajform, ca 20 x 30 cm, eller en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

Rör ihop kondenserad mjöl, äggulor, skal och saft av apelsin och lime.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajen kallna.

Pudra över florsocker precis före serverignen.