Key Orange Pie
75 gr smält smör
200 gr digestivekex
2 msk strösocker
Fyllning:
1 bruk kondenserad mjölk (397gr)
3 äggulor
Rivet skal från 2 apelsiner, gärna blodapelsin
¾ dl pressad saft från apelsin
¼ dl pressad saft från lime
Garnering:
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen och blanda dem med smör och socker.
Tryck ut degen i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en avlång pajform, ca 20 x 30 cm, eller en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Rör ihop kondenserad mjöl, äggulor, skal och saft av apelsin och lime.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajen kallna.
Pudra över florsocker precis före serverignen.