Festsoppa 4 – 5 personer
8 rödspättafiléer |
4 dl vatten |
4 koljafiléer (alt torskfilé ) |
2 dl torrt vitt vin |
1 gul lök |
½ krm svartpeppar |
1-2 vitlöksklyftor |
200 gr räkor |
1 msk smör |
1 knippe dill |
1 tsk curry |
3 msk creme fraiche |
3 msk tomatpuré |
1 dl grädde |
1½ fiskbuljong |
1 – Finhacka löken och vitlöken och fräs den i smöret, tillsätt curry, tomatpure och rör om. Smula sönder buljongtärningarna i fräset, slå på vatten och vin. Peppra och låt allt koka långsamt ca 15 min.
2 – Rulla filéerna och fäst ihop dem med tandpetare, dela ev. Koljafiléerna om de blir för stora- Låt fiskbitarna sjuda tills de är vita och fasta. Tag upp de med hålslev och lägg de i en värmd soppskål eller serveringsgryta.
3 – Finhacka dillen och tillsätt den till buljongen, red av med creme fraiche och låt soppan få ett uppkok, tillsätt de rensade räkorna och slå allt över fiskfiléerna.
Smaklig måltid!!