Festsoppa 4 – 5 personer

8 rödspättafiléer

4 dl vatten

4 koljafiléer (alt torskfilé )

2 dl torrt vitt vin

1 gul lök

½ krm svartpeppar

1-2 vitlöksklyftor

200 gr räkor

1 msk smör

1 knippe dill

1 tsk curry

3 msk creme fraiche

3 msk tomatpuré

1 dl grädde

1½ fiskbuljong

1 – Finhacka löken och vitlöken och fräs den i smöret, tillsätt curry, tomatpure och rör om. Smula sönder buljongtärningarna i fräset, slå på vatten och vin. Peppra och låt allt koka långsamt ca 15 min.

2 – Rulla filéerna och fäst ihop dem med tandpetare, dela ev. Koljafiléerna om de blir för stora- Låt fiskbitarna sjuda tills de är vita och fasta. Tag upp de med hålslev och lägg de i en värmd soppskål eller serveringsgryta.

3 – Finhacka dillen och tillsätt den till buljongen, red av med creme fraiche och låt soppan få ett uppkok, tillsätt de rensade räkorna och slå allt över fiskfiléerna.

Smaklig måltid!!